افراد زیادی هستند که گاهی به دلیل کهولت سن و گاهی نیز به خاطر اختلالات وراثتی و مادرزادی و برخی اوقات نیز به دلیل ضربه و تصادف شنوایی خود را از دست میدهند. اختراع سمعک بزرگترین لطف و امکانات برای ناشنوایان و کم شنوایان تلقی میشود. امروزه بشر سمعکهای نامرئی را برای راحتی بیشتر کم شنوایان در انواع و اقسام مختلف تولید و به استفادهکنندگان عرضه میکنند. سمعکهای بسیار خوب نامرئی متناسب با مکانیزم بدن فرد و هماهنگ با سیستم بدنی او طراحی و انتخاب خواهد شد. برند سمعک یکی از گزینههای مهم در خرید سمعک نامرئی تلقی میشود. انتخاب یک سمعک نامرئی خوب برای آسیب نرساندن به دیگر اجزای گوش بسیار با اهمیت است. برای آگاهی از سمعک نامرئی, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
سمعک نامرئی
سمعکهای نامرئی همان طور که از اسمشان پیدا است در داخل گوش بین خم اول و دوم درون مجرای گوش به کار برده میشود. سمعکهای نامرئی بسیار پیشرفته و نوین هستند به صورتی که برای هر فرد بعد از قالبگیری منحصربهفرد داخل مجرای گوش تنظیم خواهد شد. سمعکهای نامرئی تنها یک نخ نازکی دارد که بیمار میتواند به وسیله آن سمعک را از گوش خود خارج نماید به طوری که صفحه آنها در بسیاری موارد قابل دیدن نیست. شرکت استارکی اولین سازنده سمعکهای نامرئی بود که سمعک Sound lend را تولید و در بازارها عرضه نمودند.
Nano، IIC، Sound lend و… نمونههایی از محصولات دیگر شرکتهای سازنده سمعک نامرئی هستند. تمامی این سمعکها در نامرئی بودن و کار گذاشتن در درون مجرای گوش شبیه و مشترکند. رقابت این روزهای شرکتهای سازنده سمعکهای نامرئی بر سر بیسیم بودن، تکنولوژی و امکانات وایرلس آنها بوده و هست. ساختار فنی یک سمعک نامرئی با سمعک وایرلس به دلیل وجود بلوتوث جنبه نامرئی بودن آن را زیر سوال برده و باعث بزرگ شدن اندازه سمعک میشود.
شرکتها به ندرت قادر به تولید سمعکهای جدید با تکنولوژی بیسیم شدهاند که تولید این نوع سمعکها محدود و در شرایط خاص انجامپذیر خواهد بود. شرکتهای زیادی در حال حاضر به دنبال ساخت انواع سمعک نامرئی وایرلس هستند که تا کنون هیچ کدام به یک موفقیت اعلایی نرسیدهاند. روی آوردن سمعکها به سمت نامرئی شدن اعتماد به نفس زیادی به افراد کم شنوا میدهد تا در اجتماع تعامل داشته باشند.
انواع سمعک نامرئی (سمعک IIC)
بهترین راه برای انتخاب سمعک مناسب برای فرد کم شنوا توسط پزشک و مشاوره مورد نظر معرفی خواهد شد. بهروزترین سمعکهای IIC در 5 دسته قرار میگیرد که هر یک را به طور مختصر بیان خواهیم کرد:
سمعک های نامرئی اتیکن مینی
اگر به دنبال یک سمعک بسیار خوب و با کیفیت هستید، سمعک نامرئی اتیکن مینی از بهترین آن است. صدای بسیار صاف و شفاف از درون یک پلت فرم میکروچیپ به صورت فوقالعاده و سریع به عنوان یک راه حل ارائه میشود. سمعک IIC دارای 5 رنگ متفاوت برای انواع رنگ پوست و اندازه گوشهای متفاوت موجود است. مدل بیسیم سمعک IIC هم اکنون در دسترس خواهد بود. جهت ساختن سمعکهای کم حجم و کوچکتر از سال 2016 به بعد اتیکن جدیدی طراحی شد که میکروفن آنها درون درب باتری متصل است. برای آگاهی از سمعک نامرئی, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
سمعک فوناک تیتانیوم
سمعکهایی که از تیتانیوم ساخته شده و از تکنولوژی چاپ سه بعدی استفاده میشود را سمعکهای IIC فوناک میگویند. دارا بودن پوسته قوی برای بالا رفتن استقامت، راحتی برای کانالهای کوچک گوش، افزایش میزان موفقیت و تکنولوژی بیشتر ویژگیهای سمعک فوناک هستند. سمعک فوناک بیشتر برای کسانی که سمعک خود را خیلی میکشند و یا کانال کوش کوچکی دارند، مناسبتر تلقی میشود.
سمعک جی ان ریساند (LiNX-3D)
به تازگی تولید سمعکهای نامرئی IIC توسط شرکت ریساند افزایش پیدا کرده است. سرکوب فیدبک خوب، پردازش صدای عالی در سمعک IIC ریساند قابل لمس هستند.
سمعک زیمنس IIC (Signia Insio)
کسانی که میخواهند از یک سمعک نامرئی با عملکرد بالا استفاده کنند سمعک زیمنس انتخاب خوبی برای این افراد خواهد بود. میکروچیپ با 48 کانال پردازش صوتی در سمعک IIC صدا را با وضوح کامل و سرکوب فیدبک همراه است.
ویدکس سمعک های نامرئی Menu IIC
از دیگر سمعکهای نامرئی که وارد بازار شده است، سمعک ویدکس است. سمعکهای ویدکس از بهترین انواع سمعک نامرئی در بازار هستند که صدای بسیار واضحی دارد که برخی از آنها را صدای ویدکس نیز میگویند. محصولات اخیر IIC با کیفیت و مطمئن ساخته میشود که استفاده از آنها را نسبت به گذشته پیشنهاد میکنیم.
فواید استفاده از سمعک های نامرئی
استفاده از سمعکهای نامرئی بسیار پرکاربرد و دارای مزایای فراوانی است. اینک به برخی از این مزایا اشاره میکنیم:
- هنگام صحبت با تلفن هیچ مشکلی پیش نخواهد آورد.
- تمامی صوتها به صورت کاملاً طبیعی به گوش فرد میرسد.
- سمعک فرد به هیچ عنوان قابل شناسایی برای دیگر افراد نخواهد بود.
- با توجه به شرایط خاص هر فرد سمعکهای منحصر به فرد خود را دریافت میکند.
- برای تمامی افراد در هر گروه سنی استفاده از این سمعکها مناسب تلقی میشود.
آیا تمامی افراد می توانند کاندید مناسبی برای سمعک های نامرئی باشند؟
خیر. افراد پیش از استفاده و به کارگیری سمعکهای نامرئی باید میزان کم شنوایی، شکل و فرم مجرای گوش و نوع و اندازه آن را مورد بررسی قرار دهند. خیلی کوچک، نامناسب و یا خیلی باریک بودن مجرای گوش مانع از استفاده سمعک نامرئی خواهد شد. همچنین برای قرارگیری تمامی اجزای سمعک داخل گوش فضای آن باید مشخص گردد. افرادی که مجرای گوشی بسیار باریک و یا کوچکی دارند نمیتوانند کاندیدهای خوبی برای استفاده از این سمعکها باشند. علاوه بر آن تعبیه سمعک نامرئی درون گوش نوزادان به هیچ عنوان توصیه نمیشود چرا که در ابتدا مجرای آنها کوچک بوده و سپس رشد زیادی میکند.
کلام آخر
شنوایی یکی از بزرگترین نعمتهایی است که خداوند به آدمی داده است. حال گاهی اوقات به دلایل اکتسابی و گاهی انتصابی فرد دچار کم شنوایی و ناشنوایی میشود. تکنولوژی و امکانات امروزه به دنبال پیدا کردن راهی است تا افراد کم شنوا با کمترین مشکل صداهای اطراف خود را با کیفیت بشنود. انواع سمعکها با قیمتهای متفاوت در بازارها قابل خریداری هستند. افرادی که سمعکهای محکم و باکیفیت و همچنین کم وزن و کوچک میخواهند، میتوانند از سمعکهای نامرئی استفاده کنند. سمعکهای نامرئی کاملاً داخل کانال گوش قرار گرفته و به جز یک نخ باریک جور دیگر قابل مشاهده نیست.
منبع:
https://avaaudiology.ir/article/invisible-hearing-aids-types/